HOME |



Saturday, September 25, 2010

Sobota. Ampak ne navadna :) Dopoldan predavanje (samo dve uri in pol), potem pa sprehod po glavni ulici v Dijonu. Danes je neke vrste sejem, kjer francoski trgovci vabijo, da se ustaviš, si pogledaš, kupiš. Vse je seveda "najboljše", "najcenejše", oh in sploh :) V ozadju glasba koncerta mlade francoske skupine, ljudi milijon na ulici, na trgih predstave malih plesalk flamenka.. Vzdušje je simpatično. Kljub vsemu je ena ura sprehoda v gneči povsem dovolj. Po napornem študijskem tednu sem odšla v knjižnico, tisto, veliko, ki pa nima veliko angleških knjig, si nabrala tri revije, se usedla na fotelj in listala. Odličen občutek, ko lahko samo prelistaš in te ne bo nihče kasneje vprašal, zakaj je nekje pisalo nekaj in kako lahko to primerjaš z nečim drugim.

Jesen je že čisto prišla v Dijon. Prinesla s seboj nekaj dežja, predvsem pa odpadlo listje in divje kostanje na ulicah in v parkih. Čudovito! Še lepše pa je, ko sonce obsije liste, ki se spremenijo v rumeno in oranžno barvo. Dnevi so hladnejši, ampak se sonce v Dijonu še ni končalo. Tako pravijo.

Danes sem šla (po treh tednih načrtovanja) prvič teč po dijonskih ulicah. Čeprav se mi je na začetku zdelo hladno, sem se po pol ure teka precej ogrela. Kondicije mi primanjkuje (khm, delam na tem), je pa bilo odlično. V bližini je veliko jezero, ampak nisem imela poguma, da bi tekla do tja in nazaj. Tako sem tekla po malih ulicah Dijona, levo, desno, sem, tja, na koncu pa nisem več vedela, kje sem. Ko sem že mislila, da se je moja orientacija zmedla čisto in sem na čisto napačnem koncu Dijona, sem zagledala Flunch, restavracijo, kamor smo Sciences Po-jevci hodili na kosilo zaradi WiFi :) Vsaka stvar je za nekaj dobra, ne? :)

Aja! Internet je v Maretuuuu!! Po treh tednih :) Imamo onemogočen dostop do Facebooka in Youtuba. Počutimo se kot na Kubi, ampak se ne pritožujemo. Ko je treba študirati, odsotnost Facebooka niti ni tako napačna..

Au revoir!

No comments:

Post a Comment