HOME |



Saturday, November 3, 2012

Švedska za vikend


Ta teden sem imela čas gostiti Mateja v Kopenhagnu. Bil je precej razumevajoč, ko sem mu povedala, da bom imela v prvem delu tedna precej pestro dogajanje na faksu in bo moral pohajkovati naokrog sam, obljubila pa sem mu družbo v drugem delu tedna, še posebno med vikendom. Ker je Švedska le streljaj stran od Kopenhagna (30 minut z vlakom), sva se odločila, da je v soboto na vrsti Malmö, južno švedsko mestece, pridružil pa se nama je še Matejev prijatelj.

Čeprav so napovedi kazale na dež, se je mesto na jutranjo soboto odelo v sonce. Dežniki v torbo, nasmehi na obraze :)

Nismo bili tipični turisti, ki bi tekali od ene znamenitosti do druge, z enega trga na drugega in iz enega muzeja v drugo galerijo. Poskusili smo dobiti občutek za mesto, za simpatične ulice, primerjali smo Malmö s Kopenhagnom.


Kljub vsemu - poleg kavarne z okusnimi torticami smo obiskali na primer Design Museum, ki je z raznoliko "ponudbo" v simpatični manjši hiši sredi mesta kar navdušil.



Nismo pozabili na oddelek za otroke in na zabavne igrače.


Skandinavija je zelo okolju prijazen del sveta. Tako Danska kot Švedska se ponašata z najrazličnejšimi parki, od lepo urejene zelene gredice v centru mesta do starinskega (več kot 200 let) pokopališča, spremenjenega v park.

Aja, Švedska preseneti tudi z darili v drevesih. Now beat that! :D


Ko uredim preostale fotke, dodam še kakšne simpatične utrinke. But I leave you with those impressions for now.

1 comment: