HOME |



Tuesday, November 20, 2012

Mmmm, kako lepo diši!

Okej, prav, priznam - morda pa se res znoči malček hitreje kot v Franciji ali Sloveniji. Ali pa je tema hitreje malo bolj mračna. Pa vendar - ne lažem, če rečem, da ne vpliva na moje počutje in da se mi, če ne bi ljudje delali takega buma iz tega, sploh ne bi zdelo nič posebnega.

Ali pa si samo jaz znam popestriti popoldne ali večer na poseben način - s peko zimskih piškotkov! Ideja je bila pravzaprav Sebastianova. Ready, set, ACTION! Pa sva spekla slastne marmeladne in Nutelline žepke.
Bi recept? Tule je! Za veliko sladkih užitkov!

  • Sestavine:
  • 350 g moke
  • 1 maslo
  • polovica kisle smetane ali jogurta
  • ščepec soli
  • 1 vanilijev sladkor

  • Nadev:
  • poljubna marmelada ali Nutella

  • Posip:
  • sladkor v prahu

  • 1


  • 2


  • 3

  • 4

  • Med moko natrgamo mehko maslo (sobne temperature) in sol. Dodamo smetano in vanilijev sladkor in zgnetemo v krhko testo. Če je potrebno, dodamo še toliko moke, da se testo ne prijema na podlago.

  • Testo razvaljamo na pol cm debelo. Izrežemo kroge z modelčkom ali s kozarcem. V sredino vsakega krogca damo žličko marmelade ali Nutelle in krog prepognemo, nato pa z vilicami stisnemo robove. Pazimo, da ne dodamo preveč marmelade ali Nutelle, da ob prepogibanju ne steče ven.

  • Pečemo 10 minut pri 180 stopinjah.

  • Ko so piškoti ohlajeni, jih potresemo s sladkorjem v prahu.


Dober tek!

1 comment: