HOME |



Monday, October 11, 2010

Še en jesenski vikend, še en jesenski dan. Odlično sonce, odlične energije, veliko dela, ampak odličnega. Ko enkrat začnem. Ampak res začnem. Kar je pa težko. V teoriji ne, seveda. Od te do te ure to in to, od te do te ure tisto in tisto, počitek, toliko in toliko časa za nekaj drugega, pa bi moralo biti vse opravljeno. Na seznamu pa ni petnajstminutnega klepeta s sošolcem (to je bilo čisto mimogrede!), "samo še to pogledam" brskanja po internetu, "ko bo te pesmi konec, res začnem" obnašanja. In tako se delo prenese na naslednji dan. Vsekakor imam nov cilj: organizacijo pretvoriti v realnost. Čim prej.

Pri tem mi bo (upam!) pomagala še ena zadeva.. Vsak dan znova in znova sem si rekla, da bom pojedla samo košček čokolade. Okej, priznam, da sem imela v mislih tablico. Ali pa dva piškota. Na koncu pa je pred menoj po nekaj deset minutah ostala samo škatla (prazna, žal) ali srebrna folija čokolade. Po enem mesecu poskušanja omejitve sladkarij, ki je bil precej inovativen (kot na primer skrivanje piškotov v omaro - uvau, kakšna je fora, da skriješ nekaj pa veš, kam si skril :D), sem se odločila: ta teden ne bom kupila nobenih piškotov in nobene čokolade. Zase. Danes sem se pred avtomatom s čokoladami že spraševala, kaj je point te "kar ene" omejitve in kaj se sploh grem, ampak sem se nazadnje vrnila praznih rok v sobo :) Ponosna nase. Komu izmed vas se mogoče zdi cela zadeva banalna. Ja, res je, a je presneto težka! :) Telovadba je pozitivno vplivala na vse skupaj - eno uro nisem niti pomislila na čokoladne zadeve :D Danes je bil na telovadbi tudi en garcon, fant. Všeč mi je bilo, ker se mi zdi trapasto, da grejo naši fantje na fitnes, punce pa na mišični trening. Všeč mi je bilo, ker ni bilo čisto čisto stereotipizirano :) In tako je prav.

Velodi je zakon!

Brez čokolade: 1. dan

3 comments:

  1. Namesto čokolade in piškotov si lahko kupiš suho sadje in študentsko hrano. Oreščki so hrana za možgane, tako da boš lahko še več dela opravila!
    Pip <3

    ReplyDelete
  2. Jaz si kupim pregreeešno drago čokolado (ki je tudi pregrešno dobra) v kakem čokoladnem ateljeju in jo potem jem košček za koščkom... zdrži kak teden, vedno! :)

    ReplyDelete
  3. Čokolado sem (kar uspešno) začela nadomeščati s sadjem :) In deluje. In še zdravo je. Hvala, Sandra, za nasvet :)

    Sem si pa kupila malo dražjo tortico zadnjič in je nisem pojedla v enem grizu, ampak sem jo jedla počasi in z užitkom :) Moram definitivno poskusiti še s čokolado :D Psihologija dela svoje :)

    ReplyDelete