HOME |Sunday, January 27, 2013

Selitev v novo stanovanje ali kako preživeti štiri dneve čiščenja


Novo stanovanje. Sliši se čudovito! Novo pohištvo, nova postavitev, novi predel mesta. In tudi je čudovito. Enkrat, ko je selitev končana. Kar se pa (v)selitve tiče, se pa ta ideja o čudovitosti lahko v trenutku spremeni v nočno moro. Dobesedno.

Ko najameš stanovanje za malo manj kot pol leta, si želiš, da je stanovanje opremljeno. Izogniti se želiš kupovanju kuhinjskega pribora, delov pohištva in povštrov, ker je na koncu dogodivščine vse skupaj težko nekomu prodati. Ali pa se enostanvo ne želiš ukvarjati s tem. Vsaj tako sva razmišljala z Bastianom.

Ko pa prideš v stanovanje, vznemirjen in s slavnimi metulji v trebuhu, in zagledaš umazana tla, prašno pohištvo, namaščeno kuhinjo in mačje dlake na vsem izmed naštetega (kmalu vključno s sabo), si zaželiš, da pred teboj v stanovanju ne bi živel nihče. In ko mačje dlake čistiš iz kozarcev iz omare, s polic v hladilniku, z omarice v kopalnici in s kovtra na postelji, si zaželiš, da bi tudi kuhinjski pribor, dele pohištva in povštre kupil sam.

Ali pa si zaželiš, da bi se z lastnikom stanovanja dobro dogovoril o standardih čiščenja stanovanja ter vse skupaj napisal v pogodbo. Tako se lahko izogniš štirim dnem čiščenja in po vselitvi dejansko začneš živeti v stanovanju. Takoj.

Oh, ja. No, pa sva se nečesa naučila. Vsaka izkušnja je nekaj vredna. Stanovanje pa… Zdaj, ko je res prečiščeno in se še človek, ki je alergičen na mačka, ne bi pritožil, je res lepo. V danskem stilu, z veliko belega pohištva, z dosti svetlobe in brez zaves. Zdaj se končno lahko začne najboljši del – DIY opremljanje, jaz rečem. Prazne stene zapolniti z domiselnimi  idejami, okenske police z luštkanimi dodatki in mizico v dnevni sobi s čajem. In kavč s toplo dekco za tople večere.

Po tednu na Švedskem :) Se oglasim kmalu!

1 comment:

  1. Ojoj. Vsaj pomagača si imela! Komaj čakam slikice in tvoje nove projekte. xx

    ReplyDelete