HOME |



Thursday, June 7, 2012

Holidays, let's begin! Southern France it is


Izpiti – done.
Minicrit – done.
Gala večer – done.
Poljubčki prijateljev – done.
Kovčki spakirani – done.

Kaj pa zdaj? Domov? Ja, ampak ne še takoj :) What then? Dirrection: JUG FRANCIJE. Provansa in Azurna obala. V dvoje :)

Z Bastianom sva se odločila v pravem pomenu začeti poletne počitnice, ob morju, na jugu Francije. En avto, en šotor, dvoje pribora, mini kuharček, pa vsi moji kovčki, nemški učbenik na vrhu, kopalke in brisača. Zemljevid cest in francoski radio. 10 dni.

Po tehtnem premisleku, kako splanirati te počitnice, sva možnosti skrčila na dve veliki ideji: ali greva v en ali dva kampa ob morje in špilava karte na plaži in srkava koktajle v portu ali pa se odločiva za “tour des villes”, ogled različnih mest južne Francije. Odločitev? Let’s do both!

Strateško sva izbrala kampa (po pospravljanju šotora in vseh potrebščin v prvem kampu sva se odločila, da zadevščino ponoviva samo še enkrat :D) ob morju ter skoraj vsak dan odpotovala vzhodno ali zahodno na izlet.

Provansa in južna Francija na sploh je čudovita! Čeprav še ni čas cvetoče lavande, ki je vseprisotna na vseh promocijskih karticah in revijah, ki promovirajo Provanso, je ta regija Francije s svojo raznolikostjo naravnost dih jemajoča. Od ogromnih mest, med katerimi je tudi Marseille, drugo največje francosko mesto, vse do majhnih obmorskih vasic in visokih klifov, med katerimi se skrivajo romantični zalivčki.

V resnici izgleda tako kot na sliki :)

Cucuron, Aix en Provence, Aubagne, Cassis, La Ciotat, Marseille, Toulon, Callanques, Le Lavandou, Bormes les Mimosas, Saint Tropez.
10 dni, s katerimi je začetek poletnih počitnic enostavno magnifique.

Want to know more? V naslednjih nekaj dneh nekaj mini reportaž. Morda pa koga spodbudim za jug Francije. Poletje se konec koncev šele začenja! :) Stay tunned!

Bises!

PS: Slovenia, here I come!

No comments:

Post a Comment