HOME |Wednesday, August 25, 2010

Oh, Italijani :D

Odhod:  28. 30. avgust 2010
Smer: Ljubljana – Benetke – Dijon

Odločitev je končna. (Vsaj tako sem mislila.) Datum odhoda: 28. avgust. Karte – akcija! :) Slovenske železnice, odlično. Prijazna gospa na informacijah se potrudi in mi poišče različne možne poti iz Ljubljane do Dijona. Mislim, da jo je moja pot kar zanimala, ker je brez težav brskala in odgovarjala na milijon mojih vprašanj o različnih možnostih, urah, popustih. Ali pa se je samo preizkušala v uporabi računalnika :D Karta za vlak kupljena. O italijanskih avtobusnih povezavah (seveda) v Ljubljani niso imeli. Torej – internet. Problem? Kje pa :) No, vsaj tako sem mislila.

Italijanska internetna stran mednarodnega podjetja samo v italijanščini. Inglese? Kaj je to inglese? Non che inglese tukaj. Solo italiano (čeprav se spretno delajo, da so mednarodni, z možnostjo izbire angleške zastavice - angleščine. Rezultat? Niti ena beseda se pri tej izbiri ne spremeni. Is it just me..?).

Pa kaj potem – saj so vse strani z rezervacijami enake. Odtipkaš kam greš, od kod greš, datum potovanja in mogoče to, če spadaš v 12-25 let skupino. Še enkrat preverim datume, poiščem karto za vlak in odtipkam: 28. avgust 2010. Vse okej in prav. Dopolnim informacije, plačam, prejmem mail z vozovnico.

Datum odhoda: 30. avgust. NE! To ni mogoče. To ni moj datum. Jaz odpotujem 28. avgusta. Nič kasneje. Kako sem se lahko zatipkala?? Kako nisem bila pozorna? Nemogoče. Seveda sem natančno izbrala datum odhoda! Kako potem?? Kličem v Italijo – na Eurolines-u se (itak) ne oglasijo. Hm.. Kje je šlo narobe?

Stvar je v tem, da na moj izbrani datum očitno ni bilo več prostih sedežev. Okej, ampak zakaj me ni opozorilo na to? Saj me je. Ampak kako to ponavadi izgleda? Rdeči napis: oprostite, za izbrani termin sedeži niso več na voljo. Želite izbrati drug datum? In potem klikneš »v redu« in izbereš nov datum. Ali pač ne. Kot želiš. V mojem primeru pa so (v italijanščini, seveda) v enem neopaznem stavku napisali, da nakup izbranih kart ni možen, obenem pa sem imela že predlagane karte za naslednji možni prevoz. Nobenega opozorila. Pa smo tam.

Premislim različne možnosti, pretehtam možnost francoskih demonstracij in uporov, ki bi lahko preprečili, da 1. septembra normalno pridem na Sciences Po, in se odločim za potovanje 30. avgusta. Z Italijani se ne bi imelo smisla meniti :D Do you speak English? Un po', un po', potem pa ne povejo niti enega angleškega stavka. Ah..

Pozitivni pogled na zadevo – nekaj pridobljenega časa za razmišljanje o ekonomičnem pakiranju in obveznostih, ki me še čakajo pred odhodom. Konec koncev je v redu. Za raziskovanje Dijona bom imela itak 2 leti ;)

No comments:

Post a Comment